Podczas upalnych dni niezastąpiony jest chłodny napój. Jeśli dodatkowo zawiera on w sobie składniki bogate w wszelkiego typu witaminy, staje się ulubionym piciem uzupełniającym płyny w organizmie. Stąd też tak popularne podczas trzydziestostopniowych temperatur są koktajle owocowe lub warzywne. Chłodzące, orzeźwiające, zdrowe i kuszące kolorowym wyglądem. Zalet jest wiele. Można je wykonywać właściwie z wszelkiego rodzaju warzyw, jak i owoców. Dlatego też każdy znajdzie coś dla siebie. Urozmaiceniem jest mieszanie składników, dzięki czemu powstają nie tylko smaczne, ale i nowe smaki rozpieszczające podniebienie każdego człowieka. Połączenie owoców cytrusowych z sezonowymi czy warzyw zielonych z korzeniowymi dają pyszny rezultat. Co więcej dowolność występuje także w dodawaniu do warzywnych koktajli owocowych dodatków i odwrotnie, do owocowych napojów warzywne specjały. Warto podkreślić, że poza sycącą i smaczną formą, koktajle korzystnie wpływają na organizm. Dzięki regularnemu spożywaniu mogą zapobiegać chorobom lub też wzmacniać układ odpornościowy. Co więcej świetnie oczyszczają z toksyn, przeciwdziałają pojawianiu się bakterii czy wirusów. Mogą dodawać energii, często pobudzać bardziej niż kawa, która zawiera niekorzystne składniki. Atutem koktajli jest również dietetyczne działanie. Włączenie ich do domowego menu wspomagać będzie odchudzanie. Odpowiednie połączenie warzyw lub owoców wpłynie również korzystnie na przemianę materii.

http://mamaenter.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here