Wielkimi krokami zbliża się wiosna – to czas, w którym chcemy odświeżyć nasze mieszkanie, kupić coś nowego, co będzie nam się kojarzyło ze słońcem, ładną pogodą i rozkwitającą przyrodą. Wówczas możemy wymienić chlebak na nowy, zielony…

Jak wybrać zielony chlebak?

Przede wszystkim należy wspomnieć, że zielony chlebak, wbrew powszechnej opinii, pasuje praktycznie do każdego wnętrza. Oczywiście chlebak utrzymany w trawiastej, wiosennej zieleni będzie raczej pasował do stonowanych kuchni, które już mają jakieś dodatki w podobnym odcieniu. Pamiętajmy jednak, że w sklepach spotkamy dzisiaj bez problemu całą gamę zielonych chlebaków – od jasnej limonki, po głęboką butelkową zieleń.

Kiedy już zdecydujemy, jaki kolor będzie najlepszy, warto rozważyć, jaki materiał będzie najbardziej nam odpowiadał. Klasyczny, najczęściej wybierany to stal nierdzewna. Charakteryzuje się ona lekkością i łatwością w czyszczeniu. Jednak z kolei drewno, ceramika i bambus to materiały, o których mówi się, że dłużej utrzymują pieczywo w świeżości. Niestety są one droższe i trudniej jest je utrzymać w czystości.

Pamiętajmy także, że dzisiaj bez problemu znajdziemy także chlebaki, które będą łączyły w sobie kilka materiałów np. drewno ze stalą. Co więcej oczywiście klasyczna struktura, jaką jest nieruchoma podstawa i nasuwana na nią pokrywa jest najbardziej popularna, niemniej jednak znajdziemy także inne formy. Zaliczyć można do nich na pewno puszki, kosze czy pojemniki.

http://www.domkw.pl/

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here