Herbata Loyd – dlaczego warto pić ją regularnie?

0
2017

Herbata to nie tylko wspaniały pomysł na chwilę relaksu oraz żeby się odprężyć. Warto wspomnieć o właściwościach prozdrowotnych. Napój ten ma wiele odmian, np. herbata czarna, zielona, biała czy czerwona.

Właściwości herbaty

Poznaj niezwykłe właściwości herbaty Loyd. Zawiera ona w składzie garbniki, pektyny, kofeinę i teinę co czyni ją cudownym napojem. Dzięki nim współczesna medycyna potwierdza lecznicze właściwości herbaty. Codzienna filiżanka herbaty pomoże utrzymać organizm w dobrej kondycji.

Napar z herbaty wspomaga układ trawienny, ponieważ pobudza wytwarzanie soków trawiennych oraz hamuje rozwój bakterii w układzie pokarmowym. Dlatego na ból brzucha poleca się gorzką herbatę. A to za sprawą tanin, które to wiążą toksyny w organizmie.

Herbata Loyd to źródło flawonoidów, które neutralizują działanie wolnych rodników – czyli ma właściwości antyoksydacyjne. Co ma zbawienny wpływ na nasze zdrowie, bowiem wolne rodniki uszkadzają komórki i przyczyniają się do rozwoju wielu chorób oraz przyspieszenia procesu starzenia się. Z pewnością herbata pomoże nam zachować skórę w świetnej kondycji. Coraz częściej pojawia się jako składnik kosmetyków i kremów. Kompresy na oczy likwidują opuchliznę i cienie.

Doskonale wspomaga układ krwionośny ze względu na uelastycznianie naczyń krwionośnych zapobiega miażdżycy i chorobom serca. Jak również udarom mózgu i nowotworom.

Ten wspaniały napój cenimy nie tylko za jego smak i aromat, ale również dlatego że nas pobudza i dodaje energii rano lub w trakcie pracy. Natomiast filiżanka herbaty wieczorem pomoże nam się odprężyć i usunie oznaki zmęczenia. Ponieważ zawiera fluor także wzmacnia zęby oraz dodatkowo zmniejsza ilość bakterii w jamie ustnej.

Jak przygotować herbatę Loyd ?

Dla Japończyków parzenie herbaty to swoisty rytuał, ma on oczyścić duszę i zharmonizować nas z naturą. Aby napar zachował wszystkie walory smakowe i aromat należy parzyć 2-3 gramy suszu w 250 ml wody o temperaturze 96 °C. Po 4 minutach napar jest gotowy do spożycia.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here