Sprzęt w restauracji

Kompletując wyposażenie restauracji lub innego lokalu gastronomicznego, należy uwzględnić m.in. sprzęt chłodniczy oraz urządzenia utrzymujące pożądaną temperaturę potraw. Są one niezbędne w każdej restauracji, barze czy stołówce. Jakie urządzenia i akcesoria zapewnią produktom świeżość i właściwą temperaturę?

Wyposażenie restauracji – skompletuj niezbędne urządzenia

W sklepach i hurtowniach gastronomicznych do wyboru są różne sprzęty, urządzenia i akcesoria chłodnicze – m.in. szafy, regały, komory, witryny chłodnicze, pojemniki termoizolacyjne itd. – a także utrzymujące ciepło (jak pojemniki termoizolacyjne). Trudno prowadzić biznes gastronomiczny bez ich skompletowania. Zainwestuj w wyposażenie restauracji – podpowiadamy, co warto zakupić.

Urządzenia chłodnicze

Do magazynowania produktów spożywczych w ujemnych temperaturach niezbędna są urządzenia chłodnicze – jak chłodziarko-zamrażarki, specjalne komory czy witryny. Są kluczowym elementem wyposażenia. Co wybrać? Przede wszystkim sprzęt wysokiej jakości, spełniające ekologiczne normy i wysokie standardy przechowywania żywności.

Komory chłodnicze. Sprawdzą się w restauracji czy barze, ale także w transporcie produktów spożywczych. To jedne z najważniejszych urządzeń w tej kategorii produktów. Można dopasować komory chłodnicze i mroźnicze odpowiednie do danego lokalu. Zapewnią świeżość produktów na długo.

Witryny chłodnicze. Witryny z regulacją temperatury sprawdzą się nie tylko w restauracji, ale przede wszystkim w cukierni oraz kawiarni. Pozwolą wyeksponować najróżniejsze desery. Przeszklone witryny idealnie służą do ekspozycji lodów czy ciast, pater z owocami itd. W restauracji można w ten sposób wyeksponować atrakcyjne przekąski.

Szafy mroźnicze. Jednym z podstawowych urządzeń chłodniczych na wyposażeniu lokalu gastronomicznego jest też szafa mroźnicza wykonana ze stali nierdzewnej. Prostota w utrzymaniu jej w czystości, możliwość regulacji temperatury i duży wybór różnych modeli to atuty tego typu urządzeń. Można w niej przechowywać różne mięsa czy warzywa w dużej ilości.

Urządzenia i akcesoria do przechowywania

Sprzęt służący do przechowywania żywności i utrzymywania ciepła również musi spełniać najwyższe standardy i normy ekologiczne. Wyposażenie restauracji bez pojemników czy szaf do przechowywania byłoby niepełne.

Pojemniki termoizolacyjne. Solidnie wykonane, trwałe i lekkie pojemniki termoizolacyjne pozwalają na bezpieczne transportowanie żywności. Są one specjalnie zaprojektowane, by długo utrzymywać pożądaną temperaturę produktów.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here