Trzy składniki, które pomogą oczyścić tętnice

Masz problem z zatkanymi tętnicami? Ogólnie czujesz się słabo? Jesteś przemęczony, a Twój organizm wyczerpany? Zajrzyj do naszego poradnika, w którym zdradzimy niesamowicie skuteczną recepturę na wyjątkowo korzystnie wpływający na zdrowie napój, pozwalający nie tylko udrożnić tętnice, ale także znakomicie likwidujący infekcje oraz łagodzący skutki zmęczenia. Co więcej, charakteryzowany napój umożliwia również tworzenie bariery ochronnej przeciwko bakteriom i zarazkom wirującym w powietrzy.

Mikstura, o jaką nam chodzi jest również świetnie wzmacniającym preparatem na odporność. Podnosi ją ona w bardzo efektywny sposób oraz prowadzi do oczyszczenia, a przy tym jednocześnie regulacji pracy wątroby. W konsekwencji tego znacząco usprawnione zostaje oddziaływanie enzymów wątrobowych. Preparat możliwy do samodzielnego wykonania chroni też przed wolnymi rodnikami, a tym samym hamuje proces starzenia się. Co to za kombinacja składników?

Czosnek, cytryna, korzeń imbiru – w tym tkwi cały sekret. Silny, bo cenny w rozmaite właściwości napar pozwala na znaczące zwiększenie pracy układu sercowo-naczyniowego i układu krążeniowego. W konsekwencji tego ulega poprawie generalna kondycja naszego organizmu. Nie ma obaw, co do picia napoju przed wyjściem z domu – intensywny aromat czosnku jest maskowany przez wodę z cytryną, więc nie czuć od nas tego charakterystycznego zapachu warzywa.Trzy składniki, które pomogą oczyścić tętnice

Mieszaninę przygotowujemy w proporcjach: 40 ząbków czosnku, co daje jakieś 4 pełne główki, 4 średnie cytryny, 2 litry wody oraz korzeń imbiru, ewentualnie imbir sproszkowany – wówczas dwie łyżeczki. Myjemy cytrynę, parzymy ją, kroimy na małe cząstki, nie obierając przy tym ze skórki. Warto wybierać tylko owoce z ekologicznych upraw. Następnie przystępujemy do obierania czosnku. Wszystko wkładamy do blendera, na koniec uzupełniając jego zawartość imbirem. Wszystko miksujemy na papkę. Ma powstać jednolita, gładka masa. Przekładamy całość do naczynia, lejemy wodę, a później wymieszaną całość gotujemy do wrzenia. Kiedy ostygnie możemy przelać do butelki, w której miksturę będziemy przechowywać. Trzymamy ją w lodówce, aby pozostawała w chłodzie i nie była w miejscu narażonym na silne działanie promieni słonecznych.

Napój z tych trzech niezwykle cennych składników musi być pity najlepiej dwa razy w ciągu doby. Optymalnie, aby pić jednorazowo po szklance. Zaleca się spożywanie naparu najpóźniej dwie godziny przed spożywaniem posiłku. Warto mieć wówczas pusty żołądek. Nie każdemu jednak odpowiada specyficzny posmak preparatu, dlatego też dozwolone jest dodawanie do niego niewielkiej ilości miodu. Taką kurację samodzielnie przeprowadzić możemy jakieś trzy tygodnie maksymalnie. Po tym czasie wskazane jest zrobienie sobie tygodniowej przerwy. Po przerwie możemy natomiast leczenie kontynuować. Ci, którzy przetestowali ten sposób terapii są zdania, że znacząca poprawa widoczna jest zaledwie po pierwszych trzech tygodniach regularnego wypijania mikstury. Sprawdź to na własnej skórze.

 

 

 

 

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here